+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

L'estiu, la temporada de jazz per excel·lència

 

Protagonistes. El saxofonista Kamasi Washington serà un dels noms més rellevants en la present edició del Festival de Jazz de Vitòria. -

E. G.
10/07/2019

L’arribada de l’estiu a la península ibèrica es tradueix, en el pla cultural, en la celebració d’un bon nombre de festivals i cicles dedicats al jazz. Pel que sembla, l’estiu és la temporada ideal per a gaudir d’aquest gènere musical que és, més aviat, un estil de vida. Així, al Festival Internacional de Jazz de Peníscola hem de destacar dos de les cites més importants del panorama, per història i envergadura, com són el Jazzaldia, certamen que té lloc a Sant Sebastià —en la present edició actuarà, per exemple, Diana Krall, entre altres estrelles mundials—, i el festival de jazz de la localitat de Vitòria, que cada any té un convidat d’excepció com és el fotògraf castellonenc Manolo Nebot, qui capta els millors moments d’aquesta cita ineludible per a qualsevol amant del jazz i que en la present edició ens ofereix la possibilitat de veure en directe a autèntics icones com Benny Golson, Regina Carter, Gregory Porter o el grandíssim Kamasi Washington. En Vitòria, a més, actuaran també Danilo Pérez, Avishai Cohen, Larry Grenadier, Chris Potter i Johnathan Blake en un altre dels concerts més esperats.

Així mateix, no podem obviar el Festival de Jazz de València, que enguany, malgrat les dificultats esdevingudes a la sala Iturbi del Palau de la Música, portarà a figures de rellevància com el ja esmentat cantant nord-americà Gregory Porter o el pianista Kenny Barron.