+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

2.000 escolars participen en la cursa solidària per una malaltia estranya

El CEIP Blasco Ibáñez organitza el proper 21 de desembre una cursa per Celia, Marta i María

 

PARTICIPANTS. Imatge de la cursa de l’any passat, en la que van participar més de 1.700 persones. - MEDITERRÁNEO

04/12/2018

Els voltants del CEIP Blasco Ibáñez de Castelló irradiaran solidaritat, el pròxim 21 de desembre, amb motiu de la tercera edició de la cursa solidària Correm per Celia. Un esdeveniment els beneficis recaptats del qual aniran a parar, a més de la malaltia de la xicoteta castellonenca --afectada per la síndrome MEF2C--, a les germanes Marta i María, qui pateixen la malaltia estranya Batten CNL6. A més dels propis escolars del centre, la cita esportiva congregarà desenes de col·legis que s’uniran i correran junts pels carrers del barri amb la finalitat de recaptar fons per a les investigacions i futurs tractaments d’aquestes malalties. I, com no podia ser d’una altra forma, la carrera estarà liderada per la xicoteta Celia, que donarà el tret d’eixida a l’esdeveniment al costat del seu pare, Jesús Vicente. «És un acte molt emocionant. Saber que darrere de tu hi ha centenars d’escolars que s’uneixen a la causa de Celia és molt reconfortant», recalca. «Esperem recaptar més de 5.000 euros que aniran destinats a la investigació que s’està realitzant en San Diego. Estem lluitant per aconseguir un assaig clínic i ens dóna molta força saber que tenim el suport de tanta gent», afig.

En total, l’organitzación espera la participació de unes 2.200 persones --entre escolars, professors i famílies-- que col·laboraran donant un euro per al dorsal. A més, els comerciants del barri s’uniran de nou donant productes per a la rifa que es celebrarà després de la cursa.

Començaran corrent els alumnes de 2 i 3 anys, que recorreran 150 metres, seguits dels de 4 i 5 anys (180 metres). Després d’ells, els estudiants de 1er i 2n de Primària (220 metres), els de 3r i 4rt (400 metres), i les últimes tres carreres les protagonitzaran els de 5t i 6é de Primària del Blasco Ibáñez, que es reuniran a altres centenars d’escolars de diferents centres de Castelló per a recòrrer poc més d’un quilòmetre pels voltants del centre.