+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El 3D per a desenvolupar la creativitat firma convidada

 

El 3D per a desenvolupar la creativitat firma convidada -

Miguel Castellote Gerent Robotix Castelló
28/05/2019

La robòtica educativa ha aconseguit endinsar-se en nombrosos col·legis de la província de Castelló. És molt important que aquesta arribe als més xicotets i als joves d’una manera atractiva i manipulativa, tenint en compte els interesos i motivacions de l’alumnat. D’aquesta manera es creen les bases per tal d’anfiançar el gust i el bon ús de les tecnologies d’aquest segle XXI.

Les sessions i activitats de robòtica s’han de desenvolupar en en un ambient enriquedor, ple d’estímuls i sensacions on els estudiants, a l’aula, poden donar llibertat a la seua imaginació i creativitat.

Pero a més de la robòtica educativa, la creació de videojocs i la impressió en 3D també estan donant molt a parlar i s’estan convertint en dos conceptes innovadors per a enriquir l’educació dels nostres xiquets i joves. En relació a aquesa última, fomenta la creativitat i la capacitat de resoldre problemes. La principal aportació de les impressores 3D és materialitzar les idees en objectes reals. I és que, en un futur gens llunyà, més del 50% de les empreses tindrà un equip d’aquestes característiques i, per això, és important que els alumnes estiguen familiaritzats amb les seues possibilitats.

A més, a través d’aquesta àrea, es genera més participació i es logra captar l’interés de l’estudiantat. La possibilitat d’aprendre a través de la pràctica i de veure el resultat real dels seus dissenys fa que els alumnes mostren més interés i es senten més motivats. I també facilita la tasca del docent, doncs les assignatures de ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques tenen en les impressores 3D unes grans aliades, ja que permeten traslladar a un escenari real conceptes que, a vegades, són difícils d’explicar.

Així, amb l’ús de les noves tecnologies aconseguim el desenvolupament de les capacitats creatives i potenciar l’ esperit emprenedor.