+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

‘Andrew y los gigantes de Newton’, ciència per infants

És el llibre més important mai escrit fins ara en la divulgació de les lleis del moviment a l’espai

 

‘Andrew y los gigantes de Newton’, ciència per infants -

07/05/2019

Andrew y los gigantes de Newton és una de les primeres lectures científiques per a xiquets i xiquetes a partir dels 10 anys.

El professor d’Educació Secundària a l’Institut l’Alcalatén de l’Alcora, Ernest Arnau Marco, que és a més llicenciat en Física i màster en Astrofísica, és l’autor d’aquesta interessant lectura infantil. Les il·lustracións són obra de Sergio Sempere.

Andrew està a punt de passar de l’escola a l’institut i els dubtes l’envolten. Però res d’això importa el dia que troba un estrany llibre en la golfa dels seus avis. Després de desxifrar la clau per a obrir-ho coneix a Sigma, una estranya criatura que l’obligarà a superar diferents proves i aventures. De la mà de Sigma aprendrà de grans científics com Ptolemeu, Galileu, Newton... i l’obscur passat de la seua família. La primera aventura transcorre en l’època de Ptolemeu. Allí descobreix les constel·lacions i com els savis de l’antiguitat van saber que la Terra era esfèrica.

Quan torna a casa, sentint-se fora de perill, intenta desfer-se del llibre però Sigma no ho perdona i la família d’Andrew desapareix. Obligat a seguir per a recuperar a la seua família arriba a Florència on Galileu roman tancat en la seua vila. En l’exterior, mentre Andrew contempla els satèl·lits de Júpiter, dos misteriosos homes fan trontollar per primera vegada el poder de Sigma. El xiquet està a punt de ser capturat... o rescatat. Depenent de qui siguen aquells homes que semblen conèixer als seus avis.

Des de la Federació Valenciana de Divulgació Científica han dit: «Si voleu fer un regal, vos recomanem aquesta maravella de divulgació científica infantil». Per altra banda, des de Sapencia, es mostren encantats amb l’exemplar: «Ens agrada molt. És recomanable com a primera lectura científica de nens i nenes..., i també pels no tan nens!».