+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Arranquen les jornades de robòtica educativa

 

INNOVACIÓ. Imatge d’uns dels tallers que utilitza robots per a l’aula. - MEDITERRÁNEO

07/05/2019

La robòtica educativa s’instal·lala a Universitat Jaume I durant tres dies. Les jornades, organitzades pel professor Julio Pacheco, busquen l’intercanvi d’experiències entre els mestres i professors dels centres educatius d’Infantil, Primària i Secundària i l’estudiantat i professorat universitari interessat en l’ús de la robòtica educativa per a l’aprenentatge, el desenvolupament del pensament computacional i la competència digital.

La cita començarà hui amb la conferència de Tamara Lapucci, formadora de docents dels productes de Clementoni, i continuarà amb la participació del laboratori Penyalab de Vistabella del Maestrat en una sessió que aprofundirà sobre els projectes de creativitat tecnològica des del món rural.

Les jornades es reprendran demà amb les conferències de Pablo Rubio, que parlarà sobre el projecte DIY de escornabot, i Esther Borao, que aprofundirà en conceptes com a educació, art i tecnologia per a comptar el seu projecte de programació per a Educació Infantil.

Aquesta segona edició de les Jornades d’Innovació amb Robòtica Educativa s’acomiadarà el dijous amb Rocío Lara, formadora en robòtica educativa i Lego Education Certified Teacher Trainer, qui explicarà el per què de l’èxit de la plataforma Escratx 3.0 que s’utilitza en tots els centres educatius. I, com a guinda a l’esdeveniment, Enric Bernabé i Néstor Martínez ensenyaran als alumnes les bondats d’Edison, un robot per a Primària.

El professor Pacheco destaca que «amb aquest tipus d’esdeveniments visibilitzem el treball que s’està fent al voltant d’aquesta emergent dinàmica, no solament introduint els paradigmes i les eines i estructures necessàries, sinó reunint a tots els factors educatius de l’entorn des dels primers anys fins a la seua finalització».