+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Arranquen les olimpíades sobre agroalimentació

 

ESTUDIANTS. Han participat alumnes de segon de Batxillerat. - MEDITERRÁNEO

16/04/2019

Prop d’una quarantena d’alumnes de segon de Batxillerat de diferents centres de la província de Castelló han participat en la fase provincial de les IV Olimpíades d’Enginyeria Agroalimentària, organitzades pel Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, celebrada a la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI, on han fet una prova escrita.

La jornada s’ha iniciat amb la realització d’unes proves tipus test de 50 preguntes d’alguna de les tres branques de coneixement que s’avaluen i que l’estudiantat havia triat: biologia, ciències del medi natural i tecnologia.

Una vegada finalitzada la prova escrita, l’alumnat ha participat en un tast d’oli amb la participació de Myriam Mestre, responsable tècnica de Desenvolupament Rural i del Departament d’Igualtat de la Federació de Cooperatives Agro-Alimentaries de la Comunitat Valenciana; Fabiola Villamón, enginyera tècnica agrícola de la Cooperativa de Sant Joan de Moro, graduada per l’UJI; i Miquel Juan, responsable tècnic d’una empresa productora de tomata de penjar. Mestre ha ressaltat la gran demanda de graduats en Enginyeria Agroalimentària que existeix actualment en el sector perquè «s’està realitzant una renovació generacional del personal tècnic i es requereixen joves preparats per a donar resposta a les necessitats d’adaptació a noves condicions de producció».

Posteriorment, ha mostrat el procés d’obtenció d’oli i ha explicat les característiques distintives de les diferents qualitats d’oli i les condicions que ha de complir aquest per a rebre l’etiqueta de verge extra. Mestre ha insistit en les característiques diferencials de les varietats autòctones d’olivera de la Comunitat Valenciana i, especialment, les de la província de Castelló, que permeten obtenir olis de molta qualitat.