+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

Comença el repartiment d’un centenar de tauletes a Castelló

El material arribarà a les famílies que no tenen accés a suports digitals per a seguir el curs

 

EQUIPS DIRECTIUS. El repartiment es va iniciar la setmana passada. - MEDITERRÁNEO

12/05/2020

Castelló va iniciar la setmana passada el repartiment del centenar de tauletes adquirides pel consistori per a que l’alumnat sense recursos puga seguir el curs de manera telemàtica. Membres dels equips directius dels 22 centres inclosos en aquesta iniciativa van recollir els dispositius al punt de repartiment instal·lat en dependències municipals, que va contar amb la participació del regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita.

Els responsables dels centres hauran de seguir un protocol per a repartir aquest material, adquirit per a «tancar la bretxa digital a Castelló», tal com explica Mezquita. El regidor també informe que «els centres prioritzaran l’alumnat de cursos superiors, el quals fan activitats més elaborades, i després faran arribar el material als cursos inferiors per ordre de necessitat».

Per al responsable municipal d’Educació, «les iniciatives que ha pres la Conselleria han marcat un camí molt clar, que cap alumne es quede enrere per falta de recursos», puntualitza.

Cal assenyalar que els dispositius que entreguen tenen connexió pròpia a la xarxa durant un mínim de tres mesos, encara que aquesta serà prorrogable, i ja estan activats i preparats per a funcionar. Les tauletes seran utilitzades per alumnat de segon cicle de Primària, ja que les activitats que realitzen poden requerir més recursos digitals.

A aquesta mesura cal sumar el repartiment de targetes SIM amb 60GB de dades als centres escolars per a que els facen arribar a les famílies que les necessiten. De moment, s’han facilitat 32 línies que han estat cedides sense cost per l’empresa de telecomunicacions Netllar Castellón, després de l’acord de col·laboració assolit amb la Regidoria d’Educació. Les primeres ja van ser lliurades la setmana passada.