+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

UJI

Concurs de Cristal·lització a l’Escola

 

14/05/2019

Seixanta-tres centres de Secundària i Batxillerat i al voltant de 1.700 alumnes han participat en la final autonòmica del certamen de Cristal·lització en l’Escola, organitzat per la Universitat Jaume I i la Ciutat de les Arts i les Ciències, sota la direcció del professor de l’UJI Vicente Esteve. El principal objectiu d’aquest concurs és donar a conèixer la importància del món dels cristalls en la societat moderna.

A través d’experiments atractius de creixement de cristalls, l’esdeveniment també pretén fomentar l’estudi, el treball sistemàtic i la comunicació entre els joves estudiants, per promoure les vocacions científiques entre l’estudiantat i ensenyar com es treballa en àmbits científics.

Durant aquest mes de maig, es realitzen les diferents finals autonòmiques del concurs, en les quals els participants exposen el treball realitzat en aquests mesos com si assistissin a un congrés científic real. Per a això, l’alumnat mostra a un jurat multidisciplinari els cristalls que han obtingut i explica com han seguit el mètode científic, així com els pòsters i vídeos que han realitzat.

Integrat per una representació de la comunitat científica i acadèmica, el jurat recorre els llocs dels diferents equips realitzant les valoracions oportunes per elaborar la decisió definitiva, que es fa pública en el moment del lliurament de premis als grups i projectes guanyadors. L’activitat va començar al gener amb un curs dirigit al professorat.