+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Els escolars de Castelló trauen punta als seus llapis per a salvar el món amb vinyetes

Convoquen un concurs de còmic que tracta la lluita contra el canvi climàtic

 

EL FIL NARRATIU. Els participants hauran de continuar en els seus treballs aquesta història. - MEDITERRÁNEO

29/01/2019

Els col·legis de la província de Castelló es preparen per a salvar el món. Tan sols necessiten paper, llapis i el més important: molta imaginació. I és que el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana ha convocat el concurs de còmic Vinyetes per salvar el món, dirigit a l’alumnat des d’Educació Infantil fins al Batxillerat i els cicles formatius de Grau Mitjà, que poden participar a través dels centres educatius en què es troben matriculats o a títol particular.

Aquest any, la temàtica versarà sobre la lluita contra el canvi climàtic a través dels diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i els estudiants participants hauran de continuar el fil narratiu proposat per l’organització (imatge que es correspon amb aquest text). El termini per presentar les obres és el proper 1 d’abril.

L’alumnat haurà de detectar fets, situacions o processos que afecten el canvi climàtic, dissenyar accions dirigides a combatre’l i proposar la participació en la cerca de solucions a diferents col·lectius i institucions. El guió, que ha de ser original i escrit en valencià, està protagonitzat pels personatges denominats Mar, Ayoub, Blup i l’esperit de l’aigua. Entre els requisits destaca la utilització dels recursos narratius i el format del còmic, així com l’ús de les tècniques de dibuix i pictòriques que consideren oportunes els participants. Els treballs es presentaran en DIN-A4 (21,00 cm x 29,70 cm), en format vertical i l’extensió de les obres serà a triar de un mínim de 2 pàgines i un màxim de 4 pàgines. A més, els treballs han de respondre a l’estructura dels tres eixos de la guia d’acció per a l’educació ambiental: societat conscienciada (educació per a la responsabilitat); societat activa (educació per a l’acció) i societat participativa (educació per a la participació).

Les obres s’agruparan per categories. Així, en funció del nivell educatiu de l’alumnat participant es distingueixen les següents: A (Infantil), B: (primer, segon i tercer de Primària), C (quart, cinqué i sisé de Primària), D (primer, segon i tercer de Secundària) i E (Formació Professional Bàsica, quart de Secundària, Batxillerat i cicles formatius). A més, l’organització ha diferenciat entre tres categories de caràcter especial, en les quals es premiarà al centre educatiu més sostenible, la recuperació de lèxic tradicional valencià i a les biblioteques.

Amb tot, es concediran un total de cinc premis guanyadors i altres cinc guardons finalistes a l’alumnat de cadascuna de les categories, a més de tres premis especials. L’edició tindrà l’ISBN i farà constar les autories dels treballs guanyadors, tant de l’alumnat com del professorat participant i dels centres educatius. Tots aquests reconeixements s’entregaran el 5 de juny, amb motiu de la conmemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.