+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Els patis dels centres, com a espais d’aprenentatge

El projecte al CEIP Enric Soler i Godes és un exemple de foment de la coeducació i innovació

 

VISITA. El conseller Vicent Marzà, junt al regidor Enric Porcar, van apropar-se al pati del Enric Soler i Godes. - MEDITERRÁNEO

22/01/2019

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat el CEIP Enric Soler i Godes de Castelló, junt amb el vicealcalde de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, i el regidor d’Educació, Enric Porcar, per a conéixer el projecte pedagògic de pati com a espai d’aprenentatge innovador i coeducatiu.

Segons el conseller, el pati d’aquest centre «és l’exemple de patis actius que pretenem establir de manera generalitzada als centres educatius valencians. És un espai obert on l’alumnat interactua amb els diferents aprenentatges més enllà de l’aula i on es duen a terme metodologies alternatives per a compartir l’espai amb les famílies».

Aquest pati s’ha basat en un projecte elaborat de manera col·laborativa per tota la comunitat educativa del centre educatiu de Castelló amb el títol Somiem el pati. Entre les zones i els elements que formen el pati del centre es troba un rocòdrom, una zona muntanyosa amb turons, reg i arbres, un riu, una hidrosembra, un arenal delimitat amb fusta, una zona de jocs, doble rampa, zona de taules i seients, un ombrejador i un hort.

«S’han tingut en compte les propostes de l’alumnat, dels mestres, de pares i mares, de manera que s’ha aconseguit crear un espai actiu que ja és un referent per a altres centres educatius», ha explicat Marzà. Per a la construcció del pati, el centre ha disposat d’una inversió de 310.000 euros. Marzà ha volgut destacar que «mitjançant el pla Edificant els ajuntaments poden sol·licitar actuacions per a redissenyar patis. Des d’Educació de la Generalitat volem invertir en fer realitat patis com aquest als centres educatius valencians», afig.

En aquest sentit, Marzà ha destacat que «cada vegada són més els centres educatius que estan duent a terme projectes innovadors de patis i que es presenten a les ajudes d’innovació».