+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Exhibicions, tallers, desfilades de moda i ‘performances’ en huit zones a AVANT

L’escenari ‘Square’ mostrarà al públic el millor de l’FP de la manera més espectacular i sorprenent

 

ENSENYAMENT. La Conselleria posa en valor l’FP amb l’organització de la trobada AVANT. - MEDITERRÁNEO

ENSENYAMENT. La Conselleria posa en valor l’FP amb l’organització de la trobada AVANT. - MEDITERRÁNEO

11/12/2018

La gran fira AVANT, que posarà en valor la Formació Professional, estarà organitzada en huit zones diferents. Així, l’espai denominat Orienta estarà dedicat a propostes i tallers pràctics per a que els participants puguen aprendre a ser uns bons gestors econòmics en l’entorn social, conèixer les noves metodologies Agile, millorar l’ocupabilitat i incrementar el potencial personal en el món laboral i l’emprenedoria.

Els centres educatius, empreses referents en el seu sector i instituts tecnològics mostraran conjuntament les competències necessàries per a poder incorporar-se en un mercat laboral més exigent. Serà a l’espai Innova on, a més, es realitzaran diferents tallers que aproparan els assistents a tecnologies d’última generació, alhora que podran participar en primera persona en els últims avanços que s’han donat en cada sector. D’altra banda, la zona Emprén reunirà als emprenedors estudiants de Formació Professional on, acompanyats pel centre educatiu de referència d’aquests, mostraran els seus projectes i idees amb la finalitat de transmetre l’esperit emprenedor del sistema educatiu valencià.

Les exhibicions de capacitats tècniques d’alt nivell i les demostracions d’habilitat de l’alumnat seran les protagonistes de la zona Skill, on també es faran tests- projects d’entrenament per a l’actuació en el campionat Spainskills 2019. La tecnologia serà l’autèntica protagonista en la zona Experimenta, pensada perquè els visitants hi puguen tocar i viure la indústria 4.0.

I, pensat com un espai per a sorprendre i mostrar el millor de la Formació Profesional i els ensenyaments de règim especial de la manera més espectacular i sorprenent, a l’escenari Square es podran gaudir activitats com performances, desfilades de moda, actuacions musicals, ponències, presentacions d’influencers i altres creacions.

AL RITME DE LA MÚSICA

Altra de les zones d’aquesta trobada AVANT, dotada amb un caràcter especial, serà Enjoy, pensada per a sentir les vibracions i deixar el cos expressar-se al ritme de la música de discjòqueis que es formen al nostre sistema educatiu, així com gaudir d’experiències com la silent disco o participar en un taller de discjòqueis que ofereix l’IES La Marxadella, de Torrent.

Així mateix, la trobada comptarà amb zones exteriors on els assitents tindran l’oportunitat de descobrir i practicar diferents esports: rocòdrom, tirolina, busseig, futbol, atletisme, salvament i socorrisme i hípica. Serà el proper divendres, en horari de 10.00 a 19.00 hores.

Amb tot, AVANT es converteix en un punt de trobada on compartir experiències i bones pràctiques educatives per a posar en valor les millors accions d’orientació professional, tallers pràctics, projectes d’innovació i emprenedoria o demostracions de competències.

Cal recordar que durant els últims quatre anys s’han implantat uns 300 cicles i s’ha adaptat aquesta ampliació d’oferta a les necessitats del teixit productiu valencià per a afavorir l’ocupabilitat de l’alumnat i facilitar personal ben format als sectors productius. A més, s’han augmentat les unitats educatives fins a arribar-ne a les 4.475, que són 425 més que en la legislatura anterior.

Conseqüència d’això ha sigut l’ampliació en l’oferta de més de 12.500 places en diferents cicles formatius; així mateix, totes aquestes mesures han estat acompanyades d’una ampliació del personal docent durant aquesta legislatura i una inversió important en equipament i materials.

ADAPTACIÓ de l’OFERTA

«L’adaptació de l’oferta educativa a les necessitats de cada entorn ha sigut un dels grans reptes per a millorar la Formació Professional valenciana, ja que hi havia sectors productius valencians que buscaven gent formada i no la tenien», segons ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler. «Això afavoreix l’ocupabilitat amb èxit dels nostres estudiants i facilita personal ben format en el sector productiu valencià», ha remarcat el responsable.

EQUIPAMENT I MATERIAL

Per la seua part, la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, ha recordat que «era imprescindible la dotació d’equipament i materials, tan necessaris en aquests estudis. Feia anys que no es feien licitacions per a comprar material i aquests anys ho hem fet per diversos milions d’euros. Sense anar més lluny, en el mes de setembre vam fer efectius 4,3 milions d’euros per a dotar de material nou famílies professionals». D’aquesta manera, la Conselleria mostra el seu suport a aquestes disciplines.