+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La inclusió i la tolerància, protagonistes al Bernat Artola en el Dia Mundial de l’Autisme

El centre organitza una setmana d’activitats, amb tallers per a les famílies, per a sensibilitzar a tota la comunitat educativa

 

AULA CYL. Laura Michavila, tutora de l’aula CYL. - MEDITERRÁNEO

FAMÍLIES. Els pares i mares, en un dels tallers. - MEDITERRÁNEO

16/04/2019

Respecte, inclusió i igualtat són alguns dels valors que estan marcats en els murs i parets del col·legi Bernat Artola de Castelló. Uns conceptes que es van fer encara més visibles durant una setmana amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Autisme, una data que va ser commemorada per la comunitat educativa del centre públic. I és que aquest col·legi és dels pocs de la província que compta amb una aula CYL, un espai en el qual es fomenta la comunicació i el llenguatge amb els quatre alumnes amb espectre autista.

Així, a través de la realització d’una sèrie d’activitats, es pretén «sensibilitzar a tota la comunitat educativa sobre aquest tipus de trastorn i visibilitzar als xiquets i xiquetes que el tenen, alhora que fomentar els valors com el respecte, la tolerància i la convivència escolar», expliquen Carmina Ramos, orientadora escolar, i la tutora de l’aula CYL, Laura Michavila. Segons remarquen, la setmana d’actes ha sigut «tot un èxit» ja que s’han bolcat tant els professors, els alumnes com les famílies: «El centre està molt implicat», destaquen.

Una de les activitats que va organitzar el centre van ser uns tallers de sensibilització dirigits als alumnes de tercer cicle que van consistir en activitats pràctiques, així com un altre, en aquesta ocasió per als pares i mares i els alumnes de primer de Primària, que va ser impartit per una de les mares d’un alumne de l’aula CYL. «Pensem que aquestes xerrades serien una bona opció tant per als estudiants com per a les famílies», van explicar les responsables. D’aquesta manera, tots poden conèixer les pautes concretes a seguir amb la finalitat de normalitzar la situació. Però, sens dubte, l’activitat estrela de la setmana va ser l’elaboració d’un mural per part de tots els alumnes del centre, un treball que van realitzar de manera conjunta amb els xiquets que formen part de l’aula CYL i que va posar el fermall d’or. Cada classe es va encarregar de la confecció d’una peça puzzle amb la qual van formar un missatge al pati del centre: En el nostre colegi, tots som diferents pero totes les peces encaixen. A més, una alumna de quart va llegir davant tots els assistents, entre els quals es trobaven les famílies, un text que va elaborar de forma espontània en conéixer als estudiants de l’aula CYL.

L’acte va culminar amb una solta de globus de color blau i un dibuix gegant del símbol de l’infinit, emblema de la campanya de l’autisme d’enguany. Durant cinc dies, a través d’aquestes activitats, el centre ha aconseguit promoure una educació inclusiva i de qualitat i mostrar una realitat diversa que enriqueix. Perquè el recolzament comença pel coneixement.