+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Joguets que eduquen en el respecte i treball en equip

 

ELECCIÓ. Un xiquet, rodejat de joguets en una tenda. - MEDITERRÁNEO

11/12/2018

La regidora d’Igualtat d’Almassora, Susanna Nicolau, ha presentat la iniciativa Juguem als bons tractes amb la voluntat «d’ajudar a pares, mares, avis, ties... a triar joguets i jocs en aquesta campanya de Nadal». Per a açò, l’agent municipal d’Igualtat ha elaborat una guia amb consells pràctics a tenir en compte. Aquest decàleg apareixerà en els 3.500 punts de llibre que ha editat el consistori i que distribuirà en els centres educatius del municipi. Els marcadors també estaran disponibles en diverses dependències municipals vinculades a l’educació, així com en la fira Expoentreteniment perquè el missatge d’aquesta iniciativa arribe a tota la població de la localitat.

Els dos personatges protagonistes de la iniciativa són Mecanicesa i Queerspider, creats per l’estudi de disseny Mineral Grafics. Les imatges mostren a una princesa i a un superheroi que desenvolupen activitats «allunyades del que solem associar a aquests personatges» i que, per tant, «conviden al fet que deixem que les xiquetes i els xiquets trien lliurement l’estil de jocs i de joguets que volen, sense el condicionament de les persones adultes», ha manifestat l’agent municipal d’igualtat, Ana García.

expressió emocional

Emmarcada en la campanya perenne del departament d’Igualtat Fem tractes amb els bons tractes, la nova iniciativa de la Regidoria d’Igualtat convida a triar joguets que fomenten el respecte, l’expressió emocional i el treball en equip i a evitar aquells que es basen en la violència. Una altra de les anotacions del decàleg fa referència a aquells joguets o colors que tradicionalment es classifiquen com a masculins o femenins i anima a oblidar aqueixes limitacions.