+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

L’arquitectura de Castelló, plasmada per més de 120 escolars de Primària

Els guanyadors es donaran a conèixer el 21 de desembre i els premis es lliuraran el 3 de gener

 

TALLER. El Col·legi d’Arquitectes prepara un taller en la seua seu per als alumnes participants. - MEDITERRÁNEO

18/12/2018

Els escolars de Primària de Castelló s’han convertit en arquitectes per un dia gràcies al concurs de dibuix organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de la ciutat, en col·laboració amb Mediterráneo, el Periódico del Azulejo i la Diputació Provincial.

Han sigut més de 120 les propostes que s’han rebut i serà demà, 19 de desembre, quan el jurat valore els millors dibuixos d’aquesta primera edició que naix sota el lema La ciutat. «Estem molt satisfets amb la participació i ja estem pensant en una segona edició per al mes de setembre de 2019», avança Javier Sorlí, qui ha destacat «l’originalitat dels treballs en els quals prevalen conceptes com l’eficiència energètica, ciutats solars i energies renovables».

Els guanyadors es donaran a conéixer divendres vinent, a través de Mediterráneo i el Periódico del Azulejo, i el 3 de gener tindrà lloc el lliurament de premis en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló (carrer Ensenyament, 4). A més, els assistents podran participar en un divertit taller infantil durant el matí, en el qual aprendran, entre altres coses, l’art de la papiroflexia de la mà d’Arquilecturas. Cal recordar que aquesta iniciativa pretén servir al col·lectiu d’arquitectes i la societat en general per a obtindre informació sobre com els més petits de la família perceben l’espai urbà, què és el que més valoren, què interpreten ells per ciutat, la seva concepció, les carències que li troben… per a, després, mitjançant una exposició, els qui s’encarreguen del disseny de les nostres ciutats puguin conèixer aquest material.

publicació dELS FINALISTES

Els concurs de dibuix estableix dues categories: A (alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària) i B (estudiants de 4t, 5è i 6è de Primària). De tots els dibuixos presentats per els escolars, el jurat seleccionarà els deu millors treballs de cada categoria que es publicaran en el suplement d’educació Jove i Menut del diari Mediterráneo el proper 8 de gener.

premis

Entre les millors propostes, s’atorgarà un primer i segon premi a cada una de les dues categories. El guanyador rebrà un xec regal de 200 euros per la compra de material escolar durant 2019 a la llibreria/papereria Plácido Gómez i un joc Lego Architecture, mentre que el segon premi consistirà en un xec regal de 100 euros per la compra de material escolar al mateix establiment i un joc Lego Architecture.

A més, els centres educatius amb alumnes premiats rebran un diploma de reconeixement, un lot de llibres sobre arquitectura per al fons de la seva biblioteca i una subscripció anual a Mediterráneo i El Periódico del Azulejo.