+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

IMPULS EUROPEU

L'IES Broch i Llop aposta per la internacionalització amb nombrosos projectes

L'Institut de Vila-real està inmers, entre altres, en un programa Erasmus+ en el qual participen 23 alumnes de 4art d'ESO i 24 de 1er Batxillerat

 

Participen 23 alumnes de 4art d'ESO i 24 de 1er Batxillerat. -

15/02/2021

L'IES Professor Broch i Llop, de Vila-real, és conegut pel seu pla d'internacionalització, que inclou, entre altres, el doble Batxillerat francés-espanyol (Bachibac), el seu programa plurilingüe, els seus intercanvis escolars, els auxiliars de conversa, els seus projectes etwinning i les mobilitats de llarga duració, entre altres. Així, els projectes europeus Erasmus+ juguen un n en aquest àmbit.

 

PROJECTES

Des del 2009 l'institut treballa a Europa (antic programa Comenius i nou Erasmus), amb 15 projectes en total al llarg d'aquests anys, a més de nombrosos etwinning. Aquest curs escolar 2020/21, treballe en quatre projectes d'associacions escolars KA2: European citizens of tomorrow, Save the nature, save your life, Myth Power i Environmental pollution research at school, gràcies als quals tindrà l'oportunitat de col·laborar amb escoles noruegues, eslovenes, gregues, italianes, turques, belgues, poloneses, romaneses i holandeses. També els ha sigut aprovat un projecte KA1 de mobilitat del professorat, per a la seua formació i observació de bones pràctiques.

 

GRUP

Durant aquest curs escolar 2020/21 s'ha constituït un grup Erasmus, format per 23 alumnes de 4t d'ESO, encara que també compte amb la participació de 24 alumnes de 1r de Batxillerat. Tots junts treballen amb il·lusió i constància en els seus projectes europeus. A més tenen el suport d'un pròxim grup de professors que els orienten i dirigeixen.

ACTIVITATS

Han realitzat diverses activitats diferents i dinàmiques, com, per exemple i per a celebrar els Erasmus Days, una cerca del tresor virtual, així com una exposició de pòsters en l'institut. També han realitzat unes presentacions inicials en anglés, on cada grup explica el nostre país, comunitat, ciutat, institut i sistema educatiu, per a preparar-se per a futures visites dels seus socis.

Finalment, acaben de dur a terme un vídeo turístic, també en anglés, dels llocs més importants, els menjars més comuns i les tradicions de la nostra localitat.

També han dissenyat pòsters promocionals de cada projecte, així com el seu logo, i el del projecte Myth Power, fins al moment.

Els interessats en conèixer més d’aquests projectes i accions poden visitar la seua xarxa social d'Instagram, @erasmusbrochillop. Allí publiquen fotos i vídeos de totes les activitats i notícies relacionades amb els projectes europeus.