+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

L’institut Francesc Ribalta, contra la violència masclista

Els seus més de 1.000 alumnes alcen la veu per lluitar contra les agresions amb diversos actes

 

ACTE MULTITUDINARI. El pati del centre va protagonitzar una jornada emotiva i molt especial. - MEDITERRÁNEO

04/12/2018

Marea morada en l’institut Francesc Ribalta de Castelló. Els seus més de 1.000 alumnes van alçar la veu, divendres passat, contra la xacra de la violència masclista. Els llaços morats van inundar el pati i el hall del centre en una emotiva commemoració que va servir per a remoure consciències i en la qual van participar activament nombrosos alumnes.

La jornada va començar amb la presentació de l’acte, que va donar pas a una coreografia preparada pels estudiants de tercer i quart d’ESO de la cançó Balle per mi. A continuació, va ser el torn de la lectura del manifest d’una jove pakistanesa que va contar la història de la seua amiga Saba, assasinada per la seua pròpia família per no accedir a casar-se amb un desconegut. Una cruda realitat que encara existeix a la cultura musulmana i que va emocionar als estudiants.

Després de l’espectacle oferit pel grup Triple H, es va donar pas a la lectura de dues manifestos de protesta per part de primer i segon de Batxillerat. L’acte va finalitzar amb una performance en la qual els alumnes van representar l’alliberament de la dona. Així, el matí va estar tenyit pel lema Només sí que és sí i els estudiants van voler recordar, a més, a les petites Nerea i Martina.

José Luis Lorenz, coordinador de convivència i igualtat --i organitzador de l’acte--, va aprofundir en la importància de «conscienciar a tot l’alumnat, des dels més xicotets als més majors, de lluitar contra el problema de la violència de gènere que tenim en la societat actual». El responsable va avançar que, per a la celebració d’aquest dia, «prèviament, en les tutories, hem treballat sobre el tema a través de visionats de vídeos i hem parlat i aprofundit en les relacions entre els adolescents, que és l’edat on detectem que comença a sorgir el problema». I és que el canvi de mentalitat comença per una bona educació dels més joves.