+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

L’IVAJ posa en marxa una acció de voluntariat juvenil virtual

La iniciativa tracta de connectar amb les residències de persones majors de la Comunitat

 

SUPORT. Els participants poden enviar, per exemple, dibuixos. - MEDITERRÁNEO

26/05/2020

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha iniciat una acció de voluntariat virtual, dins de la programació d’ocieducatiu.info, que es denomina SomRiu-SomViu, amb l’objectiu de connectar persones joves amb els majors que viuen en les residències per a desenvolupar un voluntariat social dins del programa de l’IVAJ Viu la solidaritat. La creació d’un compte de correu, voluntariat.ivaj@grupotot.com, serà la principal via de contacte entre voluntaris i les residències, així com el compte d’Instagram, @voluntariat_jovesacasa, que donarà visibilitat a les iniciatives juvenils. Des de l’IVAJ, en col·laboració amb la Direcció General de Persones Majors, es contactarà amb totes les residències que estiguen interessades, i es crearà un fil directe per a conéixer la seua disponibilitat per a rebre vídeos o, si ho prefereixen, cartes, segons les necessitats i recursos disponibles en cada una. Una vegada rebudes les aportacions del voluntariat, s’enviaran per correu electrònic a les diverses residències participants.

per als interessats // Les persones interessades en aquesta iniciativa poden enviar a l’adreça voluntariat.ivaj@grupotot.com diversos materials, com ara missatges d’ànim, poesies, cançons, dibuixos, monòlegs i altres continguts que permeten crear vincles i afavorir la comunicació intergeneracional.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, destaque: «Des que vam plantejar la iniciativa en el compte d’Instagram, més de 30 joves han respost activament a la proposta de l’IVAJ per a comprometre’s en un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, en el qual podem donar el nostre suport a les persones que viuen en les residències de majors, i esperem que se sumen moltes més», subratlla.

Viu la solidaritat és el programa de camps de voluntariat juvenil que es desenvolupa a la primavera, l’estiu i l’hivern, que reuneix un grup de joves de diverses procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació.

El desenvolupament del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d’aprenentatge intercultural.