+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

reintegració

L’IVAJ presenta Jove Oportunitat

 

04/12/2018

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb representants dels municipis de Castelló, amb motiu de la posada en marxa de la tercera edició del programa Jove Oportunitat, destinat a reintegrar en el sistema educatiu i orientar a joves. Martí ha indicat que «en aquesta nova edició es vol enfocar el programa des de la transversalitat de les àrees d’educació, joventut i serveis socials». Martí ha assegurat que «la coordinació entre joventut i altres àrees garanteix una òptima selecció de joopers, com ho demostra l’experiència de les dues edicions anteriors».

Jove Oportunitat és un programa dissenyat i organitzat per l’IVAJ, depenent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, l’objecte del qual és la realització d’accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. S’insereix en l’Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció de l’abandó educatiu primerenc, una situació amb gran incidència en la Comunitat Valenciana.

En la seua primera edició, en 2017, es van executar accions en 19 municipis, amb 194 participants que als sis mesos de finalització del mòdul central, un 74,26% dels quals la van completar estaven treballant o havien tornat a estudiar. En 2018, s’han desenvolupat accions de Jove Oportunitat en 56 municipis de la Comunitat amb un total de 620 participants.