+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La literatura ompli les aules amb la Primavera Literària en Almassora

L’institut Àlvaro Falomir organitza trobades amb autors, tertúlies, accions poètiques i ‘videolits’

 

PARTICIPACIÓ. Han estat al voltant de 250 alumnes els que han participar en aquesta 22ª edició. - MEDITERRÁNEO

PARTICIPACIÓ. Han estat al voltant de 250 alumnes els que han participar en aquesta 22ª edició. - MEDITERRÁNEO

18/06/2019

L’institut Álvaro Falomir d’Almassora continua fomentant la lectura i la literatura catalana entre els més joves a través d’una dels senyals d’identitat del centre que enguany ha complit la seua 22ª edició: la Primavera Literària. Al voltant de 250 estudiants, de quart d’ESO i de Batxillerat, s’han submergit durant uns dies en aquesta iniciativa participant en tertúlies literàries, accions poètiques, videolits o booktrailers, unes activitats que, tal com destaquen des del departament de Valencià, «milloren la relació lliure-lector i desperten nous interessos en l’alumnat».

L’obra Versos per a Anna, de Marc Granell, ha sigut una de les grans protagonistes d’enguany, perquè els alumnes generat poemes objecte, han musicat i interpretat els seus poemes i fins i tot han protagonitzat poemes corals que van presentar al mateix poeta el dia que l’autor va visitar el centre. Una visita que «ha entusiasmat als estudiants poc habituats a empatitzar amb la poesia i que ha forjat en ells una nova mirada», expliquen. Per part seua, Carles Cano (Poemes sense diminutius) i Anna Ballester (Maleïda poma) van generar moments lúdic-literaris amb la realització de jocs poètics, dramatitzacions, accions plàstiques, recreacions i múltiples discursos propis generats des de l’obra literària d’aquests dos grans de la literatura infantil i juvenil.

CONTRA L’OBLIGATORIETAT

Obrir un llibre i deixar que les possibilitats del lector --siga jove o adult-- generen expectatives de vida, lluitar contra l’obligatorietat de la lectura i transformar-la en possibilitat, no solament de plaer, sinó de maduresa, responsabilitat i mirada crítica són alguns dels objectius que persegueix aquesta Primavera Literària. Un projecte en el qual la literatura cobra vida a les aules amb la presència d’escriptores i escriptors que suposen, sense lloc a dubte, un estímul lector per als joves.