+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El paper dels llenguatges artístics a l’aula d’Infantil

El Cefire presenta ‘Expressart’, un curs de dos sessions dirigit a docents que incloirà tallers

 

CREATIVITAT. Imatge d’arxiu d’un aula d’Iinfantil. - MEDITERRÁNEO

07/05/2019

La Conselleria d’Educació, a través del Específic d’Àmbit Artístic, presenta Expressart: els llenguatges artístics a l’aula d’Infantil, curs dirigit als docents que estiguen interessats a fomentar l’expressió artística i física, com a generadors de coneixement, potenciant el pensament divergent i la creativitat. La formació de caràcter semipresencial, que es realitzarà els dies 7 de juny i 28 de setembre, tindrà una duració de 20 hores i es celebrarà en el Centre Urban Castelló. Tots aquells que vulguen inscriure’s poden fer-ho fins al pròxim 19 de maig.

La primera de les dues sessions començarà a les 16.00 hores amb la recepció dels participants i continuarà amb una taula redona sobre l’educació artística en Infantil. A partir de les 18.30 hores, es celebrarà un taller de dinàmiques col·laboratives per a detectar interessos i necessitats formatives que estarà a càrrec del col·lectiu Art Factum, en concret d’Esther Blázquez i David Pérez.

El curs es reprendrà al setembre, a les 10.00 hores, amb un intercanvi d’experiències artístiques a l’aula d’Infantil, així com amb tallers simultanis en els quals els assistents aprendran sobre els ambients d’aprenentatge entorn de l’art contemporani en Educació Infantil.

Així, totes dues jornades ajudaran els docents a promoure una actualització pedagògica en l’àmbit artísticoexpressiu, afavorint el treball col·laboratiu i en context, així com a considerar els valors i les potencialitats educatives de les arts com a creació de coneixement. I és que alguns dels objectius del curs són entendre la importància de les arts a l’etapa d’Infantil com a eina fonamental per al desenvolupament integral dels xiquets i generar una reflexió al voltant del paper que haurien de tindre els llenguatges artístics en el sistema educatiu.