+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El Ramiro Izquierdo internacionalitza les aules amb el projecte Erasmus+ K2

La iniciativa dura tres cursos escolars i en les mobilitats participen professors i alumnes

 

EXPERIÈNCIA. La primera de les activitats va ser tot un èxit i va servir per recopilar idees per a l’aula. - MEDITERRÁNEO

08/01/2019

El centre castellonenc Ramiro Izquierdo, en l’afany per internacionalitzar les seues aules, participarà en el projecte Erasmus+ K2 titulat Character Matters: values and virtues. Així, tot l’alumnat dels cursos de 2n i 3r d’ESO es veurà beneficiat per aquesta iniciativa, concretament en les assignatures d’educació física, visual arts, anglés i alemany.

Al llarg dels tres cursos escolars que dura aquest projecte, els estudiants treballaran en classe valors i virtuts com són la gratitud, la compassió, la responsabilitat, el respecte, la justícia i la ciutadania; a més, realitzaran activitats en comú amb alumnes de secundària dels altres tres països que participen en el projecte, com són Alemanya, Islàndia i Portugal.

Des del centre castellonenc informen que va ser fa unes setmanes quan va tindre lloc la primera de les mobilitats, dins de les sis concedides al col·legi per la Comissió Europea, en les quals participaran tant professors com estudiants. Alejandro Altava, Lidón Arter, Nieves Martínez i Bettina Marín ser els escollits per a assitir a una trobada multilateral en Rostock (Alemanya), on es van reunir amb els professors de la resta de països involucrats en aquest projecte educatiu.

L’APRENENTATGE

«Durant eixa setmana, hem estat treballant com implementar el plan en els diferents centres, dedicant aquestes jornades a aprofundir en l’aprenentatge dels valors i virtuts i, al mateix temps, estudiant quins són els seus components essencials», conta la coordinadora i professora d’anglés i alemany del col·legi Ramiro Izquierdo, Bettina Marín. «En els seminaris de treball, hem pogut recopilar idees, exercicis i materials per a, posteriormente, poder aplicar-los a les nostres aules a partir d’aquest mes de gener», afig la responsable involucrada en el projecte.

En aquest sentit, «la trobada a Alemanya ha sigut altament positiva pel grau d’entusiasme, professionalitat i compromís dels nostres socis europeus. S’han compartit moltes experiències educatives i s’ha creat un marc de trobada per a desenvolupar el nostre projecte, en benefici de tota la nostra comunitat educativa», asseguren els professors participants.

LA PROPERA PARADA

La propera mobilitat tindrà lloc al mes de maig, i en ella participaran un total de 20 alumnes, cinc de cada centre escolar europeu. En aquest cas, el lloc de trobada serà Cuba, una població de Portugal, el centre de la qual de Formació Professional està en el segon lloc del rànking de centres escolars amb més projectes escolars de Portugal.