+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El Sos Baynat crea el seu propi ‘club de lectura’

 

PATI. Les alumnes es reuneixen tots els dimarts a l’hora del pati. - MEDITERRÁNEO

18/12/2018

Fomentar la lectura entre l’alumnat és una de les claus per a l’educació en molts centres, a l’una que difícil, perquè són molts els alumnes que posen barreres en tractar-se de llibres de lectura obligatòria. Però en el Sos Baynat han trobat una solució. Carmen Palanques, professora de Geografia i Història, ha emprés una croada a favor de la cultura dels llibres amb la proposta Llegim al pati, a través de la qual els alumnes trauen temps lliure per a reunir-se en grup entorn de les pàgines de El diari lila de la Carlota.

«Vam veure que hi havia estudiants que tenien manques en temes com el femenisme, el masclisme, la violència de gènere... Molts no tenen els conceptes clars i els costa reconéixer quan es dóna una actitud de caràcter masclista o, fins i tot, defensar-se d’elles», afirma la responsable.

Així, cada dimarts, durant l’hora del pati, un grup d’unes 12 alumnes de Batxillerat es reuneix, de manera voluntària, en un racó del pati per a llegir, però sobretot, «per a reflexionar i debatre entorn d’actituds masclistes», avança Palanques. «Som una mena de club de lectura en el que l’important no és quantes pàgines llegim, sinó les idees que extraiem d’aqueixa lectura, que ajuda els nostres joves a formar-se en valors com la igualtat de gènere», afig. Una manera de dinamitzar l’espai del pati i que serveix, al seu torn, per a practicar la lectura en veu alta i afrontar la timidesa. «Vint minuts donen per a poc, però serveixen perquè elles s’expressen i conten com és la vida quotidiana a les seues cases. A vegades, amb aquestes anècdotes, elles mateixes s’adonen que existeixen actituds masclistes que no havien percebut abans».

El pròxim curs, la responsable del projecte vol continuar amb aquesta iniciativa a través de la història de Wonder per a tractar l’assetjament escolar.