+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

BÀSQUET

Castelló competirà en el Nacional de Huelva

Dos jugadors de l’Amics i un del CBC estaran amb les seleccions cadet i infantil

 

David Sáez Gil, del CBC. - MEDITERRÁNEO

Marc Balfagón Suller i Jorge Balfagón Miravet, de l’Amics. - MEDITERRÁNEO

MIGUEL MORA
22/12/2018

Castelló comptarà amb tres representants en les seleccions infantil i cadet que participaran del 3 al 7 de gener a Huelva en el proper Campionat d’Espanya per seleccions amb la Comunitat Valenciana.

Marc Balfagón Suller, de l’Amics del Bàsquet Castelló, és amb 15 anys l’únic provincial que formarà part de la selecció cadet. Destaca per la seua polivalència i visió de joc, i amb aquesta porta ja 10 temporades a la base del TAU Castelló. El jove reconeix que «m’agrada jugar de manera ràpida perquè per a mi eixe és el millor bàsquet». Aquesta és la primera vegada que competirà amb la selecció valenciana i destaca que «està sent una gran experiència ja que m’ha permés conéixer altres companys de la Comunitat i altres maneres de jugar».

El seu company de club Jorge Balfagón Miravet, amb 13 anys, formarà part de la selecció infantil. Aquesta és la seua setena temporada amb l’Amics i recorda que «amb 4 anys veia els entrenaments i partits del meu germà major i volia ser com ell». L’any 2017 va participar amb el combinat valencià aleví en el Nacional de Cadis i va ser cridat a una concentració per la Federació Espanyola. Li agrada repartir joc i assegura que «Alberto Fernández Vaca és qui em va enganxar al bàsquet».

També David Sáez Gil, del Club Baloncesto Castellón, competirà amb els infantils després d’haver participat en el Nacional aleví. Jugador atlètic, amb gran capacitat de salt, bon defensor i rebotejador, és el referent de l’infantil masculí que està jugant el campionat autonòmic i s’ha format des dels 8 anys a la base del CBC.