+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

La Conselleria ofereix suport psicològic per als esportistes MÉS AJUDES

El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana aporta 15 professionals al projecte. Esport facilita atenció en línia a través dels serveis mèdics del Centre de Tecnificació d’Alacant

 

R. D.
02/05/2020

Davant de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia del covid-19, Esport de la Generalitat ha incrementat esforços per a seguir oferint suport psicològic en línia als esportistes valencians en aquests moments tan difícils, una mesura que ara s’amplia gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV).

Aquesta iniciativa del COPCV, que posa a disposició un servei telefònic amb 15 profe- ssionals de psicologia esportiva, permet que el suport psicològic s’amplie dels esportistes de primer nivell fins als entrenadors, àrbitres, jutges, directors esportius i familiars d’esportistes, els quals comparteixen les mateixes inquietuds que els esportistes davant de la suspensió de totes les competicions esportives. L’atenció psicològica es du a terme en el telèfon 960 450 232.

CANVI D’OBJECTIUS / La nova línia de suport psicològic se suma a l’atenció en línia que ofereix Esport a través dels serveis mèdics del Centre de Tecnificació d’Alacant per als esportistes d’elit valencians, i també la que ofereix el PROAD del Consell Superior d’Esports (CSE) per a esportistes d’alt nivell, molts d’aquests greument afectats per l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio que s’havien de disputar aquest pròxim estiu.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, destaca que «l’acompanyament psicològic és clau en aquesta situació per als esportistes d’alt ni- vell, que tenen moltes inquietuds i preguntes que encara s’han de resoldre». «El confinament i la incertesa provoquen estrés i poden afectar l’estat d’ànim, per això els serveis de suport psicològic que posem a l’abast dels esportistes valencians, amb la col·laboració del COPCV i el CSE, se centren en una atenció primària que els ajude a combatre l’ansietat mentre segueixen entrenant i cuidant l’alimentació durant el temps de confinament», comenta.

MÉS COMUNICACIÓ / A més, des de la declaració de l’estat d’alarma el 14 de març s’estan duent a terme una sèrie d’actuacions per a afavorir la comunicació entre entrenadors i esportistes mit-jançant els serveis de suport a l’esportista. En aquest sentit, s’està treballant directament amb esportistes dels centres de tecnificació a travers de sessions en línia en les diferents àrees dels serveis: psicologia, nutrició, preparació física i recuperació de lesions. També s’han enviat unes pautes a seguir, recomanacions i alguns consells per a mantindre la motivació i la calma en aquests moments excepcionals. Una de les preocupacions de la Generalitat valenciana és que el esportistes mantinguen el seu nivell quan torne la competició.