+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

TALLERS, XARRADES I JORNADES

APNAL, protectors de la biodiversitat d’aus

L’associació ecologista realitza diversos cens durant aquest mes de desembre per protegir i divulgar el valor de les espècies del nostre entorn

 

Accions 8 A Peníscola ja van censar diferents exemplars de gavines. - MEDITERRÁNEO

R. D.
19/12/2018

Conéixer la biodiversitat del nostre entorn, protegir-la i divulgar el seu valor són alguns dels objectius que des d’APNAL-Ecologistes en Acció de Vinaròs s’han marcat des dels seus inicis. Cada mes realitzen diverses activitats per a aconseguir les dites metes i com no podia ser d’una altra manera, durant aquest desembre han organitzat una sèrie de tallers, xarrades i jornades d’interés mitjà ambiental i de conservació.

El primer dia de mes van començar les accions amb un cens d’aus i mamífers marins en el port de Peníscola. Durant la jornada, els membres de l’entitat ecologista van censar exemplars d’algunes de les espècies habituals de la tardor com les gavines ombriues i capcinegres, els xatracs, mascarells i baldrigues, entre altres.

El cens d’aus és, probablement, una de les activitats de major tradició i de major convocatòria de quantes es realitzen, com ho demostra el fet que l’11 de desembre censaren un any més les poblacions de mussols, òbiles i mussols de Vinaròs, Sant Jordi, Traiguera i Càlig, activitat que completaran ahir dimarts, dia 18. I, també, la seua participació en el VI Cens Nacional de Grues (grus grus) visitant zones idònies en Sant Jordi, La Jana i Sant Mateu el passat 15 de desembre. Eixe mateix dia, per la vesprada, en la Caixa de Benicarló es va dur a terme una xarrada sobre les espècies d’aus més beneficioses de l’entorn urbà i posteriorment realitzaran un taller pràctic de construcció de caixes niu.

Però l’activitat de l’associació no es limita exclusivament a les comarques del nord. En aquest sentit, diumenge passat organitzaren una excursió didàctica i de coneixement de la biodiversitat pel terme municipal de Xilxes. I això no és tot, perquè APNAL seguix el seu ritme d’actuació els dies 21, 22 i 23 de desembre amb un cens d’avió roquer a Vinaròs, Benicarló i Peníscola, una revisió de les caixes-niu de Vinaròs i un nou anellament d’aus en la mateixa localitat.