+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

ACCIONS FORMATIVES, D’INFORMACIÓ I PROMOCIÓ

La Comunitat impulsa la recollida dels aparells elèctrics i electrònics

Es vol promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços. Comença ‘Raeecciona’, una campanya autonòmica per a gestionar residus

 

La campanya es va donar a conéixer amb la presència del director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental. - MEDITERRÁNEO

R. D.
06/02/2019

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, junt amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada (SCRAP) de RAEE Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolec, Ecolum, Eco-Raee’s, Ecotic i ERP, han posat ja en marxa la campanya de sensibilització mediambiental Raeecciona.

Amb aquesta campanya autonòmica es pretén impulsar l’arreplega dels Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) en els establiments de venda d’aquests productes. L’objectiu principal és involucrar la persona distribuïdora i conscienciar la consumidora en la correcta gestió d’este tipus de residus.

Raeecciona es desenvoluparà fins al mes de juny amb la participació de 350 establiments repartits per les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a través d’una sèrie d’accions formatives, d’informació i promoció. A més, oferirà incentius com a segells distintius al distribuïdor, per la seua bona gestió dels RAEE, i sortejos, d’una scooter elèctrica entre les botigues participants, i de patinets elèctrics entre les persones consumidores, recolzant així la mobilitat sostenible.

A l’acte de presentació d’aquesta campanya va assistir el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i el president de l’Oficina de Coordinació dels scrap i director general de Ecolec, Luis Moreno.

Conveni / Els SCRAP de RAEE mantenen un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a unir esforços en la correcta gestió mediambiental dels residus d’aparells elèctrics i electrònics procedents dels punts nets i ecoparcs de la Comunitat Valenciana i aconseguir una major sensibilització ciutadana.

Este conveni és el punt de partida d’esta campanya, que té com a objectiu promoure les bones pràctiques mediambientals entre els comerços d’electrodomèstics i les persones consumidores per a millorar la gestió d’este tipus de residus. L’eix central es basa en la coresponsabilitat dels distints agents que intervenen en el procés de gestió dels RAEE, persones consumidores, distribuïdores, Administracions Públicament i especialment les grans superfícies i els comerços de proximitat.

Des de 2016 els objectius ecològics mínims en matèria de residus d’aparells elèctrics i electrònics s’incrementen any a any segons el que establix la normativa vigent. És per això que este tipus d’iniciatives són fonamentals per a millorar els ràtios de correcta gestió de RAEE.