+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

PUJADA A LES AGULLES DE SANTA ÀGUEDA

Descobrir la naturalesa amb els nostres sentits

Els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana celebren en desembre el Dia de la Diversitat Funcional i el Dia de les Muntanyes amb activitats

 

Efemèride 8 El proper 11 de desembre tindrà lloc el Dia Internacional de les Muntanyes a tot el món. - MEDITERRÁNEO

R. D.
05/12/2018

«Descobrix la naturalesa amb els teus sentits». Durant el mes de desembre, els 22 Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana aposten per activitats d’educació ambiental encaminades a celebrar tant el Dia Internacional de la Diversitat Funcional —que va tindre lloc el passat 3 de desembre— i el Dia Internacional de les Muntanyes —el proper 11 de desembre—.

En referència al Dia Internacional de les Muntanyes, el PN del Desert de les Palmes ha organitzat per aquest diumenge, 9 de desembre, una pujada a les Agulles de Santa Àgueda. Amb les seus puntes escarpades és, sens dubte, una de les muntanyes més estimades per a la gent que visita el parc. Per aquest motiu s’ha dissenyat un itinerari circular per gaudir d’aquest paratge, iniciativa que brinda també l’oportunitat de destacar com el clima està canviant.

Les muntanyes, un indicador

Quasi mil milions de persones viuen en zones muntanyoses, i més de la meitat de la població del planeta depén de les muntanyes per a abastir-se d’aigua, aliments i energia renovable. No obstant això, les muntanyes estan amenaçades pel canvi climàtic, la degradació dels sòls, la sobreexplotació i els desastres naturals, amb conseqüències potencialment devastadores i de llarg abast, tant per a les comunitats de muntanya com per a la resta del món.

Les muntanyes són els primers indicadors del canvi climàtic. L’augment de les temperatures també significa que els glaceres es fonen a nivells sense precedents, afectant els subministraments d’aigua dolça de milions de persones. Per aquest motiu cal prendre consciència amb propostes com les que organitzen els parcs naturas de la Comunitat. Més informació: www.parquesnaturales.gva.es