+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

PROMOU LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT

Faciliten l’accés als parcs de les persones amb mobilitat reduïda

El projecte ‘Pugem amb tu’ permet els préstec de cadires de rodes adaptades per al seu ús

 

La consellera Elena Cebrián va inaugurar este projecte de mobilitat als espais naturals al Desert de les Palmes. - DAMIÁN LLORENS

REDACCIÓ
28/11/2018

Que les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir dels parcs naturals amb les mateixes oportunitats que la resta de la població. Amb aquest objectiu, la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, va presentar el passat cap de setmana al Parc Natural del Desert de les Palmes el projecte Pugem amb tu que facilitarà el préstec de cadires de rodes adaptades per al seu ús en espais naturals i habilitarà itineraris adequats en els paratges de la Comunitat.

En la trobada, a la qual també va acudir el director general del Medi natural, Toni Marzo, Cebrián va destacar la importància d’esta iniciativa d’integració social per a millorar l’accessibilitat als Parcs Naturals «perquè tots i totes puguem gaudir de la naturalesa, i compartir l’experiència de recórrer les senderes de les nostres muntanyes».

L’acte de presentació d’aquest projecte pioner en la Comunitat, va consistir en un recorregut i visita del patrimoni del Desert de les Palmes on sis persones amb mobilitat reduïda van pujar al cim del Bartolo gràcies a les Cadires de Rodes Adaptades a la Natura (CRAN) i l’ajuda de tots els voluntaris i voluntàries que han participat en l’acte. Precisament, Cebrián va agrair la participació dels més de 50 voluntaris de l’Associació Cazarettos i de l’empresa pública Vaersa.

Què és una CRAN? / Estos equipaments adaptats permeten l’accessibilitat al medi natural de persones amb diversitat funcional física i intel·lectual però, a causa del seu elevat cost, part de la societat no té accés al mateixos. Per això, a través d’este nou programa, qualsevol ciutadà o ciutadana que vulga fer ús d’una CRAN en un dels espais naturals de la Comunitat, podrà sol·licitar-la a través de la pàgina web de Parcs Naturals de la Conselleria (www.parquesnaturales.gva.es/)

Les CRAN estaran a la disposició de centres educatius, de qualsevol nivell, que tinguen entre el seu alumnat una persona amb mobilitat reduïda o discapacitat; associacions específicament relacionades amb persones amb mobilitat reduïda; centres excursionistes o senderistes i empreses que desitgen fer activitats d’aquest tipus als Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, els quals oferiran una sèrie de rutes específiques per al seu ús.