+
Accede a tu cuenta

no

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

Energies renovables

Iberdrola dona un impuls addicional a la recuperació verda a Espanya

Fins a 2023 es construiran parcs eòlics i plantes fotovoltaiques

 

Imatge de l’acte públic de l’acord rubricat entre Iberdrola, BEI i l’ICO. - MEDITERRÁNEO

R. D.
15/07/2020

Iberdrola ha subscrit amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’ICO un acord per a impulsar la recuperació verda amb el desenvolupament de nova capacitat renovable a Espanya. Per això, el BEI facilitarà 600 milions d’euros i l’Institut de Crèdit Oficial, 200 milions per a finançar la construcció de més de 20 projectes amb una potència total superior als 2.000 megavats (MW). Aquestes noves instal·lacions produiran l’energia verda i competitiva equivalent al consum mig anual de prop d’un milió de llars.

El Banc de l’UE dona suport a aquesta operació mitjançant un Préstec d’Energia Verda, un tipus de finançament les característiques del qual compleixen íntegrament amb els requisits definits en el seu programa de Bons Climàticament Responsables. El finançament subscrit amb ICO representa el tercer préstec verd que concedeix l’Institut a la companyia espanyola amb l’objectiu de potenciar fonts renovables i no contaminants.

Les noves infraestructures permetran crear 3.000 llocs de treball directes durant la fase de construcció, a més dels quals es generaran en altres sectors relacionats, fins a l’any 2023. A aquests se sumaran diversos centenars d’ocupacions fixes, la major part d’elles en les zones rurals.El BEI i l’ICO finançaran plantes fotovoltaiques i parcs eòlics en diverses localitats espanyoles. Part del finançament es destinarà a una nova planta a Càceres.