+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

IMPORTANT INFRAESTRUCTURA

Iberdrola inaugura el seu parc eòlic marí Wikinger a Alemanya

Amb una potència de 350 MW, ha requerit 1.400 milions d’euros

 

El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, en la inauguració del parc eòlic. - MEDITERRÁNEO

R. D.
31/10/2018

Iberdrola ha inaugurat el parc eòlic marí Wikinger, una de les instal·lacions renovables més emblemàtiques de la companyia en el món, amb una inversió de 1.400 milions d’euros. En l’acte també han participat l’empresa 50 Hertz i autoritats de l’estat de Mecklemburgo-Pomerania Occidental, Alemanya.

Wikinger ja subministra 350 megawats (MW) de capacitat a la xarxa elèctrica alemanya i aporta energia renovable i d’alta eficiència a 350.000 llars —el que equival al 20% de la demanda d’energia de l’estat de Mecklemburgo-Pomerania Occidental, on s’ubica este parc—. Este flux d’energia renovable tindrà un destacat impacte positiu sobre el medi ambient, a l’evitar l’emissió a l’atmosfera de quasi 600.000 tones de CO2 a l’any.

El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, ha celebrat la posada en marxa d’este emblema de la companyia energètica: «Wikinger representa un pas més en el nostre compromís amb el subministrament d’electricitat neta, eficient i segura. Continuarem impulsant amb força la tecnologia eòlica offshore, que ens permet avançar en la transició energètica cap a una economia sostenible i baixa en carboni». A més, va assenyalar que «este parc és un clar exemple de tecnologia puntera i demostra el gran potencial industrial i innovador del sector energètic europeu per a liderar la reindustrialització en el nostre continent».