+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

IMPULSEN PROJECTES D’INVESTIGACIÓ

L’UJI i Fobesa, més junts en matèria de residus domèstics

La col·laboració entre les entitats forma part de l’Observatori de Canvi Climàtic de Castelló

 

Membres de la Universitat Jaume I i de Fobesa, del Grupo Gimeno, després de la reunió d’ahir dimarts. - DAMIÁN LLORENS

REDACCIÓ
14/11/2018

Científics de cinc grups d’investigació de la Universitat Jaume I es van reunir ahir dimarts, 12 de novembre, amb el director de l’àrea de medi ambient de Fobesa, Javier Bartolomé, amb l’objectiu d’impulsar projectes de recerca en matèria de residus domèstics que afavorisquen tant un avanç cap a l’economia circular com la reducció de les emissions d’efecte hivernacle. Aquesta iniciativa de col·laboració amb l’empresa del Grupo Gimeno forma part de l’Observatori de Canvi Climàtic de Castelló.

La trobada ha comptat amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, i del responsable del projecte de cultura científica i ciència ciutadana, Lluís Martínez. «La voluntat de la nostra institució és continuar fomentant la transferència de coneixement a la societat mitjançant la col·laboració amb el teixit productiu i també promoure la cultura científica de la ciutadania en temes tan essencials com aquells relatius a la preservació del medi ambient», va argumentar Lancis.

De la comunitat investigadora, van intervindre el catedràtic del departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció de l’UJI Antonio Gallardo, responsable del Grup d’Investigació en Enginyeria de Residus (Ingres), els professors Leonor Hernández (grup fluids multifàsics), Vicent Arbona (grup d’Ecofisiologia i Biotecnologia) i María José Ruá (grup Tecasos) i Arianna Renau, investigadora de l’Institut Universitari de Plaguicides i Agües (IUPA).

LÍNIES DE TREBALL / Es tractaren diverses línies de treball futur per a desenvolupar per a Castelló accions de mitigació i adaptació als efectes de l’escalfament global. Entre elles, la disminució de les emissions de CO2, la recollida selectiva de la matèria orgànica, la innovació mitjançant la creació de nous materials a partir de residus, les energies renovables, l’agricultura ecològica o l’estudi de la petjada hídrica.

La reunió s’integra també en l’activitat del Seminari Interdisciplinari d’Investigació en Canvi Climàtic de l’UJI, impulsat des de finals de 2017 pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), la qual compta amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.