+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

EL CIM DEL CLIMA SE CELEBRARÀ DEL 2 Al 14 DE DESEMBRE

Moving for Climate NOW arranca la seua marxa cap a la COP 24 de Katowice

Iberdrola i la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, promotors. Recorreran més de 600 km per fer entrega del manifest sobre el Diàleg de Talanoa

 

L’equip ciclista de Moving for Climate NOW, amb l’alta comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya. - MEDITERRÁNEO

R. D.
28/11/2018

L’equip ciclista de Moving for Climate NOW, iniciativa impulsada per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides i Iberdrola, ha sigut rebut al palau de La Moncloa per l’alta comissionada per a l’Agenda 2030 del Govern d’Espanya, Cristina Gallach. Durant la trobada, els participants van fer entrega del manifest que portaran fins a la Cima del Clima (COP 24) que se celebrarà entre el 2 i el 14 de desembre en Katowice (Polònia).

La consellera delegada d’Iberdrola Espanya, Ángeles Santamaría, i el vicepresident de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides, Víctor Viñuales, van estar presents en l’acte com a representants de les organitzacions impulsores.

INICIATIVA CORAL / Moving for Climate NOW reunix a més de 40 participants de diferents països i organitzacions, que recorreran més de 600 quilòmetres amb bicicleta elèctrica amb l’objectiu comú de conscienciar a la societat de la necessitat d’actuar amb urgència i amb tots els mecanismes disponibles contra el canvi climàtic.

La marxa va partir este passat dilluns, 26 de novembre, de Viena, i pedalejarà fins a Katowice on arribaran el 2 de desembre.

A la seua arribada, els integrants de Moving for Climate NOW entregaran el manifest de la iniciativa a la Secretaria Executiva de Nacions Unides per al Canvi Climàtic. En esta edició, el document posa el focus en el Diàleg de Talanoa, espai de conversació dissenyat per a fomentar la participació de governs i societat civil, amb l’objectiu de fer un balanç del treball conjunt realitzat fins al moment per a la consecució dels objectius climàtics acordats en la Cima de París de 2015. Iberdrola és l’única empresa espanyola i l’única energètica present en els debats de la fase tècnica d’este diàleg.

El manifest afirma que «la Cima del Clima de Katowice serà molt important perquè ara és el moment d’ultimar els principals elements de l’Acord de París i aplicar les conclusions del Diàleg de Talanoa per a fonamentar futures mesures climàtiques, tenint en compte així mateix les conclusions i directrius de l’informe especial de l’IPCC sobre el calfament global de 1,5o C i la magnitud de les mesures requerides». Així mateix, advoca per una transició justa que preste especial atenció a les comunitats vulnerables i no deixe a ningú arrere, i en la que el sector energètic juga un paper fonamental, contribuint a desenrotllar un model basat en energies netes, mobilitat sostenible i eficiència energètica.