+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

CASTELLÓ

Conferència al Museu de Belles Arts del director del Monestir de Poblet

EL DIJOUS DIA 13 A LES 19´30 HORES

 

Ferran Olucha, director del Museu. -

11/12/2018

El  dijous dia 13, a les 19'30 hores el director del Museu del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, l’historiador de l’art i comissari de l’any de l’alabastre, Damià Amorós i Albareda. ens aproparà a la història del  retaule major de l’església conventual del Monestir.

El Monestir de Poblet és un dels conjunts monàstics més importants d’Europa. Un dels molts elements de valor patrimonial que de què disposa és el retaule major de l’església conventual, que representa una de les primeres i més importants representacions de l’art renaixentista a Catalunya. Obra de Damià Forment i el seu taller, el retaule suposa l’eclosió de les formes i idees renaixentistes a les contrades del sud de Catalunya.

Una obra d´art obrada pel valencià Damià Forment (1480 – 1540) i realitzada en alabastre de Sarral, i obra cimera produïda en aquest material.

La seua pròpia història marca un dels episodis més polèmics de l’art català del segle XVI. La visió actual d’aquest conjunt rau en les diferents reformes i restauracions fruit dels canvis estètics del segle XVII i XVIII i de la destrucció del cenobi pobletà produïda a partir de la desamortització de Mendizábal. Restaurada a mitjans de segle XX per Modest Gener i Joan Rebull, encara ara, es presenta com l’obra cabdal del corpus formentià.