+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

mestissatge social i cultural

Es presenta a Borriana la Plataforma per la Tolerància

 

Es presenta a Borriana la Plataforma per la Tolerància -

09/02/2019

Es va celebrar a la Plaça Major de Borriana la presentació davant de la ciutadania i els mitjans de comunicació de "LA PLATAFORMA PER LA TOLERÀNCIA", nascuda per promoure iniciatives encaminades a la pau, el diàleg entre les cultures i el respecte a la diferència, basant-se en la declaració dels Drets Humans. Des de la plataforma es reivindica el mestissatge cultural com a senya d'identitat i es proposa a les institucions públiques seguir avançant en la cultura democràtica de la convivència, la llibertat i la laïcitat, assimilant els moviments migratoris que sempre han existit i dels quals també formem part, expliquen.

LA PLATAFORMA PER LA TOLERÀNCIA, han exposat dos dels seus portaveus, planteja una estructura àmplia, assembleària i horitzontal on la ciutadania, col·lectius i associacions s'unisquen per denunciar i plantejar alternatives a les actituds que menyscaben la convivència ciutadana i generen un clima violent en el nostre entorn.
Conscients de la necessitat d'organitzar-se per denunciar l'increment d'actituds racistes, homòfobes, sexistes, feixistes i antidemocràtiques. Des de la plataforma han convidat a sumar-se a aquesta iniciativa a totes les entitats i persones que compartisquen aquests valors, convidant a la reflexió i fent èmfasi en la importància de no mostrar equidistància davant d'aquesta sèrie d'actituds.

Per altra banda, s'ha fet una crida per informar a totes les veïnes i veïns de la possible celebració d'una manifestació de clar caràcter racista que ha convocat un partit d'extrema dreta a Borriana el pròxim dissabte 23 de febrer a les 18:30h per tal d'estar previnguts i perquè es prenguen les mesures de seguretat necessàries per les clares activitats violentes que aquesta convocatòria pot ocasionar. A la vegada s'han presentat instàncies adreçades l'Alcaldessa de Borriana, al Regidor de Seguretat i a la resta de Regidors i Regidores que conformen la Corporació Municipal solicitant que prenguen totes les mesures polítiques administratives i legals que estiguen al seu abast per tal d'impedir la manifestació organitzada baix el lema: "Inmigración descontroada, inseguridad ciudadana" Des de la plataforma troben inadmissible què es convoque una manifestació a la nostra ciutat que clarament incita a l'odi, pot generar greus problemes de seguretat a més d'embrutar d'una manera ignominiosa el nom de la ciutat i de totes i tots els veïns que en ella convivim en pau i tolerància.

Com a resposta "La Plataforma per la tolerància" i els diversos col.lectius i entitats que ja formen part de la mateixa han convidat a tothom que vullga sumar-se a mostrar la seua repulsa a la intolerància a la concentració pacifica baix el lema "Fora racistes del nostre poble" tindrà lloc el dia 2 de març a les 18:30 en la plaça de la Mercè de Borriana.